Print pdf instruktion her
Gå til shoppen

De tre peroneal muskler, også kaldet fibularis muskler, er underbenets udad/opad-bøjere på ydersiden af ​​underbenet. Senerne løber bag anklen og forbinder musklerne til knoglestrukturer i fod og ankel .

De kan blive betændt i perioder med overbelastning eller revet over i et akut traume. Sjældent bliver disse sener betændt eller springer uden skade på andre sener og ledbånd. Så vurder samtidig om der kan være andre skader.

Typiske årsager er ankelforstuvninger, pludselig retningsskift, hvor du er ude af balance, eller blot overbelastning af disse muskler, som resulterer i inflammation. Andre årsager kan omfatte aktivitet i gamle, slidte sko, overdreven pronation, løb på skråninger, overdreven vridning af anklen, og dårlig cirkulation sammen med manglende ernæring under aktivitet. Ældre personer har større tilbøjelighed for disse skader, da sener mister deres elasticitet med alderen.

Inflammation i peroneal musklerne resulterer typisk  i smerte på ydersiden af ​​foden under og bag ankelknysten. Symptomer kan omfatte stivhed, hævelse, eller en brændende fornemmelse omkring bagsiden af ​​anklen og yderkanten af foden.

KT Tape kan være en stor hjælp ved smerter og fremskynde helingsprocessen ved at øge cirkulation og give stabilitet. Tapen kan lindre presset på det betændte og smertefulde område. Sørg for at hvile anklen og nedkøl efter enhver aktivitet samt eventuelt at tage anti-inflammatorisk medicin på de værste tidspunkter. Overvej at bruge denne applikation i kombination med ankel stabilitet tapen for at undgå yderligere skade. Det giver en fremragende stabilitet uden ulempen ved at have en ankelskinne på. Hvis smerten bliver  alvorlige eller anklen bliver misfarvet eller meget hævet, skal du søge professionel hjælp ved læge eller fysioterapeut.