Print pdf instruktion her
Gå til shoppen

Denne applikation kan bruges til forskellige ankelskader, eks. forstuvning, ledbåndsforstrækninger, inflammation og "svage" ankler. Den øgede støtte giver dig en bedre restitutionfase såvel som stabilitet og smertelindring i anklen.

Ankelskader kan ske på mange måder. Oftest sker skaden pludseligt ved et fald eller kraftigt vrid i anklen. Dette er smertefuldt og efterfølges meget tit af hævelse.
Det første stykke tape som påsættes er for at holde foden i korrekt position for at undgå yderligere vrid/forstuvning. De næste to stykker tape giver stor proprioceptiv stabilitet.

I ledbåndene sidder nerveceller (proprioreceptorer), der informerer hjernen om, hvordan fodleddets stilling er. Hjernen udsender informationer til musklerne, som aktiveres så fodleddet holdes korrekt. Når ledbåndene forstuves/brister, fungerer disse nervebaner ikke optimalt, og chancen for fornyede vrid i foden øges. Tapens funktion er primært stimulation af de små nerveceller (proprioreceptorer) i huden, således disse kan ”vikariere” for de midlertidigt skadede nerveceller i ledbåndene. Tapen er derved ikke kun ren mekanisk ”stabilisering” af fodleddet. Flere undersøgelser har vist at tape/bandager har kunne nedsætte risikoen for ledbåndsskader.

Overbelastninger og kroniske ankelskader er tit et resultat af dårligt fodtøj, overtræning eller træning på ujævne overflader. Ankelskader kendetegnes af inflammation og kan også være resultatet af andre skader. KT Tape hjælper de inflammationsramte ledbånd med ro, øget cirkulation og stabilitet. I forhold til traditionelle ankel støttebandager giver KT Tape dig en meget komfortabel støtte og giver dig samtidig en større bevægelsesfrihed. Traditionelle ankelstøtter kan nedsætte blodgennemstrømningen til området, hvor KT Tape gør det modsatte med en bedre heling til følge. I tilfælde af komplette ledbåndsbristninger skal du straks søge professionel lægebehandling .