Print pdf instruktion her
Gå til shoppen

En knyst dannes, når storetåen peger mod nummer to tå og resulterer i inflammation af væv, der omgiver leddet. Inflammation gør at leddet hæver og bliver ømt, hvilket gør dagligdags aktiviteter som at gå eller løbe meget smertefulde.

Knyster er meget mere almindelige hos kvinder end hos mænd. Det fører de fleste til at tro, at knyster ofte opstår ved at bære stramtsiddende sko og/eller høje hæle. Arvelighed spiller også en vigtig rolle i om en person udvikler en knyst.

Ofte er en knyst ikke smertefuld og den enkelte fører et normalt aktivt liv. Andre gange kan en knyst være meget smertefuldt, ja nærmest invaliderende. Smerten er normalt meget stor og stråler typisk ud til tæerne og langs svangen. På grund af den unormale positionering af knoglerne i foden, kan skarpe nerve smerter også være til stede.

KT Tape kan hjælpe med at rette det "skæve" og til at lindre smerter og tryk over tid, samt at øge blodgennemstrømningen til området for øget anti-inflammatorisk effekt. Løst fodtøj bør altid vælges af dem med knyster. Kirurgi er en anden mulighed for dem med alvorlige smerter og symptomer, som ikke kan hjælpes.