Print pdf instruktion her
Gå til shoppen

"Forstuvet finger" er et begreb, der refererer til de mange skader i ledbånd og væv omkring fingerled. Forstuvede fingre er meget almindelige i håndbold, volleyball og basketball, eller andre aktiviteter, hvor der skal gribes flyvende objekter.

En forstuvet finger sker, når en stump kraft påføres et fingerled. Kraften er oftest direkte på spidsen af fingeren og kombineret med hyperekstension (overstræk) af leddet. Ledbånd og andet blødt væv overstrækkes eller brister, hvilket resulterer i betydelige smerter. Hævelse, blå mærker og tab af bevægelighed ledsager typisk smerten.

KT Tape kan hjælpe med at stabilisere leddet uden at fiksere det. Det giver komfort og fremmer helingen. Det er vigtigt at diagnosticere forstuvning korrekt, så brud eller ledforskydninger kan udelukkes for effektiv behandling. Fejldiagnose kan resultere i tab af bevægelighed eller kroniske smerter. Hvile, is, og smertestillende (NSAID) kan være meget nyttig i behandlingen af både inflammation og smerter. Aftager smerten ikke inden for de første 12 timer, bør du konsultere en læge for korrekt diagnosticering.