Print pdf instruktion her
Gå til shoppen

Golfalbue(medial epicondylitis) er en overbelatningsskade af den indvendige del af albuen. En stor del af underarmens muskler, som bøjer håndleddet og fingrene, hæfter på det indvendige knoglefremspring på albuen (epicondylus medialis). Oftest sidder inflammation og smerten lige ved knoglefremspringet. Den opstår på grund af mikroskopiske bristninger i senen og specielt ved senefæstet, hvilket medfører en inflammation. Behandles en golfalbue ikke i tide, kan den blive kronisk og svær at behandle.

Navnet er opstået, da golfspillere tit får denne skade i starten af sæsonen, eller ved pludselig stigning i træningsmængde. Årsager kan også omfatte dårlig biomekanik og spændte muskler i underarmen. Ethvert slag eller gribeøvelse med udadroteret hånd kan medvirke til udviklingen af golfalbue.

Smerte føles på indersiden af albuen og stråler ofte ned på indersiden af underarmen og undertiden ud i hånden. Smerten forværres ved gribeøvelse og kan variere fra let til ulidelig.

Normalt forsvinder symptomerne over tid, hvis armen holdes i ro. Ved at lette trykket på senehæftet og afslappe musklerne samt cirkulationen, vil KT Tape være en hjælp til hurtige at komme over skaden. I milde tilfælde kan KT Tape hjælpe dig med at forblive aktiv. Husk at lægge is på efter aktivitet, let massage og udstrækning i underarmen også hjælper helingsprocessen.