Print pdf instruktion her
Gå til shoppen

Lægmusklen består af to muskler, Gastrocnemius som er synlig på bagsiden af ​​benet og Soleus er en mindre og bred muskel dybere i læggen. Hver muskel har et lateralt og medialt hoved. Begge muskler udspringer tæt på bagsiden af ​​knæet og hæfter på hælen via akillessenen. Musklerne er ansvarlige for at strække foden i afsæts-fasen i bl.a løb.

I lægmusklerne kan opstå fibersprængninger, forstrækninger og kramper på grund af ekstreme stræk eller overbelastninger. Pludselig acceleration eller retningsændringer kan ofte være synderen. Skader i læggen er langt mere almindelig hos mænd end hos kvinder, især blandt midaldrende atleter. Skaden opstår ofte akut, på grund af kraftig og pludselig acceleration. Har du først haft en skade i læggen, er du mere tilbøjelig til at få en ny skade i fremtiden.

Smerte og stivhed i musklen kan være stor. Nogle gange kan man høre et smæld og den tilskadekomne føler det, som de blev skudt i benet eller ramt med en stok. Oftere end ikke, stråler smerten ud mod fødderne og op til knæet, hvor musklerne hæfter. Ofte ses hævelse i området. Dette skal tages alvorligt, hvis hævelsen er stor.

Alle kommer sig over en skade i læggen, nogen hurtigere end andre. KT Tape vil bidrage til at fremskynde processen, afslappe musklerne og lindre eventuelle smerter. Hvile, is og kompression bør også indgå i behandlingen. Alvorlige tilstande såsom DVT (dyb venetrombose - blodprop ) eller meget udtalt ømhed skal du undersøges af lægen med henblik på en sikker diagnose.

Vær meget forsigtig med smertestillende medicin (NSAID), det kan forårsage værre indre blødninger ved en blodansamling
samt øge risikoen for DVT bevægelse på grund af deres blodfortyndende virkning.